Expositie Willem Komduur, Jeanine Liefkens en Gerrit van Goor

Iedere expositie in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is weer speciaal en helemaal anders. Deze keer zijn er schilderijen van Willem Komduur en Jeanine Liefkens. Daarnaast exposeert Gerrit van Goor zijn beelden en ander keramiek. De expositie wordt op zaterdagmiddag 2 juli geopend en duurt tot en met 21 augustus.

Willem Komduur is schilder van landschappen van zijn geliefde Drenthe en de prachtige luchten boven Groningen. Hij schildert op een figuratieve manier die neigt naar expressionisme. Vaak zijn het grote werken, met als afwisseling ook wel eens een serie kleine schilderijen van vogels. Willem tekende vanaf zijn jeugd al veel. Hij begon met schilderen toen hij stopte met zijn werk als bouwkundige bij de gemeente Haren.

Jeanine Liefkens schildert ook realistisch. Zij richt zich op planten, dieren en natuur, die minutieus realistisch in olieverf op het doek worden gezet. Met haar fijnschildertechniek gaat ze in de richting van magisch realisme. Ze is lid van de kunstschildersgroep SOUZA.

Gerrit van Goor maakt keramiek en dan vooral mensfiguren. Hij maakt veel gebruik van kleur. Hij vindt het resultaat altijd heel verrassend, zeker bij rakustoken. Hij zegt: “Als ik aan het boetseren ben, denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer, zelf invloed uitoefenen op hoe ze er uit gaan zien”.

De expositie wordt op zaterdag 2 juli om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom. Buiten is gelegenheid om te zitten.

Bij Beeldbrengers wordt elke acht weken een nieuwe expositie ingericht. Er zijn activiteiten zoals workshops en lezingen. Daarnaast zijn er veel leuke boeken, knutselsets, spelletjes en materialen te koop, die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Meer informatie:

http://www.willemkomduur.nl/

https://www.souza-art.nl/jeanine-liefkens/

https://www.kloetjeklei.nl/

https://www.beeldbrengers.nl/

https://www.facebook.com/Beeldbrengers

Terug naar vorige pagina