10x... de leukste zwemplekken

Stel je voor… Het is buiten 25+ graden. Je hebt je ogen dicht, ligt op een strandlaken en hoort van alles om je heen. Het gelach van spelende kinderen, het gespetter van het water en de vogels die fluiten alsof het voorjaar net begonnen is. Je hebt je boek meegenomen, slaat het open en even later schrik je wakker. Toch in slaap gevallen in die heerlijke warmte. Af en toe komt er zo’n heerlijk zomerbriesje voorbij. Het is toch wel erg warm, dus zoek je afkoeling. Even naar de kiosk lopen, een verkoelend drankje halen en dan al pootjebadend terug naar je plekje op het strand.

Ben je op zoek naar zo’n heerlijk hemels plekje? Lees dan snel verder, want wij geven maar liefst 10 insidertips over de leukste zwemplekken.

1. Grote & Klein Rietplas (Emmen)

Aan de zuidkant van Emmen is het zomers heerlijk vertoeven. Of je nu op zoek bent naar rust of er juist een actieve water-dag van wilt maken, bij de Rietplassen ben je op het juiste adres. Bij de Kleine Rietplas strijken de jonge gezinnen neer, hier heb je niet alleen een heerlijk zandstrand met ligweide, maar ook veel speeltoestellen. Met het vlot blijven de kinderen heen en weer gaan en de uitkijktoren biedt ook veel speelplezier. Voor de stoere en avontuurlijke kinderen (en volwassenen) is de Grote Rietplas een aanrader. Hier kan volop gesurft, gezeild en gesupt worden. En mocht je een eigen boot hebben, dan kun je die hier bij de steiger te water laten. 

2. Aquarena (Emmen)

 Is het weer niet optimaal, maar heb je toch zin om te gaan zwemmen? Ga dan eens naar het Aquarena in Emmen. We willen bijna zeggen: “het zwemplezier kan niet groter!”. Stel je 3 baden voor, met een heerlijke temperatuur tussen de 26 en 31 graden. In het Aquarena kun je niet alleen je stoerste moves laten zien vanaf de duikplanken, maar ook vanaf de klimwand. Naast die vette klimwand hebben ze ook een glijbaan waarbij je zelf het thema bepaalt. Met maar liefst 8 thema’s ga jij ze allemaal proberen toch?

Voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven in de Doe & Ontdekhoek. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit veelzijdige zwembad? Bekijk dan de video. 

3. Parc Centrum Sandur (Emmen)

Ze noemen het zwembad zelf “klein maar fijn” en daar sluiten wij ons graag bij aan. Met de spannende stroomversnelling en de pret die je kunt beleven op de waterglijbaan valt er in het zwembad van Parc Sandur genoeg te beleven. Toe aan wat ontspanning? Neem dan lekker plaats in het bubbelbad of strijk neer in een heerlijk geurbad. Het grote voordeel van dit zwembad is dat je goed overzicht kan houden op je (klein)kinderen en dus zelf ook optimaal kunt genieten.

4. Ermerstrand (Erm)

Een bezoek aan het recreatiepark Ermerstrand staat gelijk aan een actief dagje aan en op het water. Zwem van eiland naar eiland, test je waterbenen op de waterskibaan of probeer een van die vele andere activiteiten die hier worden georganiseerd. Voor iedereen is er wel iets beleven. De jongsten kunnen zowel binnen als buiten terecht. Binnen is het speelparadijs DOL-FIJN en buiten kunnen zij zich uitleven bij de speeltuin ‘Pirates of Erm’. 

5. Natuurbad de Zandpol (Zandpol)

Wil je genieten van een prachtig stukje natuur terwijl je de verkoeling opzoekt? Dan raden wij Natuurbad de Zandpol aan. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een bad dat door de natuur gevormd is. Je kunt hier heerlijk met je voeten door het zand banjeren en afkoelen in het schone natuurwater. Het grote voordeel van de Zandpol is dat het omringd is door bomen. Je kunt hier dus heerlijk in de schaduw relaxen. 

6. De Kibbelkoele (Boswachterij Sleen)

Midden in de bossen van boswachterij Sleen ligt de Kibbelkoele. De speelvijver heeft al bij velen voor verkoeling gezorgd. De ligging is niet alleen een goede reden om naar de Kibbelkoele te gaan. De licht aflopende bodem zorgt ervoor dat deze plas zeer geschikt is voor kleine kinderen. Het omliggende terrein van de voormalige zandwinning biedt ook plaats voor mensen die graag willen picknicken. 

7. De Leewal (Exloo)

Gelegen aan het Molenveld, een prachtig heideveld, ligt het openlucht zwembad de Leewal. Omringt door de bossen heb je hier een hemels plekje die voor het hoognodige zwemplezier zorgt. De stroomversnelling zorgt altijd voor een stukje spanning, tijdens een dagje ontspanning. De grote ligweides zorgen ervoor dat je zowel in de zon als in de schaduw heerlijk kan relaxen. Er staan altijd rijen wachtende mensen voor de twee grote glijbanen, maar dat mag de pret niet drukken. De ene glijbaan neem je met verschillende bochten, de ander zorgt voor race-plezier. Wie ligt het snelst in het water? Ga naar de Leewal en ontdek het zelf!

8. Geert Vos bad (Erica)

Bij een bezoek aan het Geert Vos bad in Erica is er altijd wel iets te beleven. Met regelmaat worden hier evenementen georganiseerd, zoals Beachvolleybaltoernooien, zeemeerminzwemmen en de Zwem4Daagse. De grote gele glijbaan levert vele schaterlachen op en de hoge duikplan zorgt voor de meest spectaculaire sprongen. Als je even wilt bijkomen van al die actie, neem dan plaats op de zonovergoten zonneweide.

9. Openluchtzwembad Emmer-Compascuum (Emmer-Compascuum)

Het openlucht zwembad in Emmer-Compascuum heeft niet alleen de meeste baden, maar ook de langste glijbaan van deze top 10 zwembaden. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen om zich op uit te leven. Vanaf het terras heb je een goed overzicht op zowel de verschillende zwembaden als op de speelweide. Naast het vrij zwemmen worden ook hier leuke en verrassende evenementen georganiseerd, zoals Disco-zwemmen, kampioenschappen ‘buikschuiven’ en ‘bommetjes’ en een badeendjesrace.

10. De Klinkenvlierse plas (Coevorden)

Ten oosten van de historische stad Coevorden ligt de woonwijk Klinkenvlier. Deze wijk wordt omringt door het water van de gelijknamige plas; de Klinkenvlierse plas. Met een oppervlakte van ruim 15 hectare is er hier genoeg ruimte om de verkoeling in de zomermaanden op te zoeken. Coevorden heeft een nieuwe traditie in het leven geroepen. Op 1 januari vindt de Ganzenduik plaats. Een variatie op de welbekende, typisch Nederlandse, Nieuwjaarsduik. Met zowel zandstranden als ligweides kun je hier heerlijk tot rust komen. De waterlijn geeft een diepte van 1 meter aan, dus ook door de kleine kinderen kunnen hier goed gezwommen worden. 

Nog meer zwemplezier...

Er zijn nog meer plekken voor het hoognodige zwemplezier. Nieuwsgierig waar je nog meer terecht kunt spartelen in het water? Klik dan op deze link; https://touristemmen.com/ontdekken-en-beleven/actief/.

Wij wensen je veel zwemplezier!